gfhs logotype c

Head.Ella2015

Mer om kursen

Information

Ansökan till långa kurser

Information till dig som ska söka höstens kurser 2019

Du som söker till kurserna vid Gotlands folkhögskola läsåret 2019/20 ska vara född 2001 eller tidigare. Sista ansökningsdag till våra långa kurser är 30 april 2019. Vårkursen är dock ett undantag med sista ansökningsdatum 4 januari. Den 26 augusti börjar våra utbildningar till hösten 2019.

Vi bekräftar din ansökan med ett vykort hem i din brevlåda. Om du inte fått något vykort inom 2 veckor efter din ansökan, var snäll och kontakta oss på e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller tel: 0498-20 36 50 (Hemse), 0498-20 38 80 (Fårösund).

Ansökan

När du klickar på länken till ansökan kommer du automatiskt vidare till Schoolsoft – Folkhögskolornas Mina sidor. Du skapar sedan ett eget Schoolsoft-konto för att kunna ansöka. Om du redan har ett loggar du in med dina användaruppgifter.

Tänk på att göra ansökan så komplett som möjligt redan från början. Din ansökan ska innehålla följande handlingar:

      - Kopia av betyg från genomgångna skolor

      - Kopia av arbetsbetyg/intyg 

      - Personligt brev där du berättar om dig själv och varför du söker till utbildningen ska bifogas flera av våra kurser, se under respektive kurs.

Ansökan gör du på respektive kurssida! 

Referenser

Ett villkor för att din ansökan ska behandlas är att du uppger minst två referenser – det vill säga två personer som kan styrka din studielämplighet. Personerna kan vara förtroendevalda, arbetsgivare eller lärare. Någon före detta elev vid folkhögskolan går också bra. Du ska inte uppge föräldrar, syskon eller vänner. 

Efter ansökan

• När din ansökan kommit in till oss registreras den i vårt deltagarregister Schoolsoft. Du som sökt via webbformuläret får ett autosvar från Schoolsoft att din ansökan är mottagen

• Du får ett vykort hem i din brevlåda när vi mottagit din ansökan som en bekräftelse på att den har kommit fram till oss

• Efter din ansökan kommer du bli kontaktad av en representant från kursen. Du kommer att få genomföra antingen en intervju per telefon eller på plats. Vissa profilkurser har även en antagningsdag. Du kan läsa mer om vad som gäller för din ansökta linje i rutan "Ansökan och antagning"

• Du får ett besked via mail och i Schoolsoft. Har du blivit antagen behöver du svara innan sista svarsdatum som anges i mailet!

• Du tackar ja eller nej till din plats i Schoolsoft – Folkhögskolornas Mina sidor

• Om du blir antagen och har angett i din ansökan att du önskar bo på internat får du en PDF-fil på mailen där du fyller i dina uppgifter och eventuella önskemål om boende

• Inför skolstart får samtliga antagna deltagare ett välkomstbrev med mer information om skolan

Antagning

När du under försommaren fått meddelande om att du antagits till någon kurs kommer vi att be dig bekräfta antagningen genom att återsända bekräftelseblanketten samt svarsblanketten "kost och logi" som medföljer antagningsbeskedet, så snart som möjligt. Vid respektive kurs kan du läsa om hur antagningsarbetet går till.

Några ordningsregler

Att studera på vår folkhögskola innebär både stor frihet och stort eget ansvar. Vi på skolan ställer några krav på dig som studerande:

      - Visa hänsyn och ta ansvar.

      - Sjukdom ska anmälas till klassläraren, internatföreståndaren eller respektive expedition.

      - Den som har behov av längre ledighet ska ansöka hos rektor.

      - Tystnad ska råda i internaten från 23.00 till 07.00.

      - Alkohol och droger är inte tillåtna inom skolans område och det gäller både bruk och förvaring. Läs skolans alkohol- och drogpolicy här (pdf)

     - Hundar eller andra husdjur får inte tas med till skolan.

Det är viktigt att du känner att du kan ställa upp på dessa regler. På våra ansökningsblanketter finns det en rad där du skriver under att du tagit del av och accepterar dem och i webbformuläret bockar du i rutan efter att ha läst dem.

Frågor?

Kontakta folkhögskolans expedition. 

Hemse: 0498-20 36 50

Fårösund: 0498-20 38 80

Languages

Bra att veta

Ansökan och antagning

 
Ansökan

 

Detta ska du bifoga till din ansökan till Ella Pop & Rocklinje. OBS! Ej originalhandlingar!

Betyg 

- Eventuellt arbetsbetyg/intyg 

Personligt brev där du berättar om dig själv och varför du söker till utbildningen

- Musikprov med en video eller demo

 

Musikprov till inriktningen Ella Pop-/Rock 

Du skickar två videofiler där du framför ditt huvudinstrument varav minst en är en känd cover, alternativt skicka länkar där det är möjligt för oss att lyssna. Du får gärna därutöver skicka klipp med biinstrument eller annat som du vill komplettera med.

 

Musikprov till inriktningen Ella Composer för film och media

Vi vill att du skickar en 3 minuters egengjord komposition - exempelvis med någon filmisk inriktning, gärna synkroniserat till bild, kan även vara soundscape – bygge med ljud och musik. Formatet behöver vara mp3 eller wav, alternativt skicka en länk där det är möjligt för oss att lyssna. Obs endast en fil -  vid flera kompositioner – lägg ihop dem till en fil så att det blir max 3 minuter.

 

Antagning

Vi tillämpar en löpande antagning och du kan bli kallad till intervju personligen eller via telefon redan innan ansökningsperioden är slut. Besked om antagning sker löpande men ska ha nått alla i slutet av juni, med undantag för restplatser som kan erbjudas fram till kursstart.

Du får besked på mail via Schoolsoft. 

Ansök här

 

Är du den vi söker?

 

För Ella Pop-/Rock vill vi att du har:

  • Grundläggande musikaliska kunskaper
  • Lust och motivation till musikalisk utveckling, både i grupp och individuellt
  • Lust och motivation till personlig utveckling
  • Mål och drömmar
  • Är minst 18 år

 
För Ella Composer vill vi att du har:

  • Grundläggande musikaliska kunskaper
  • Stort intresse av att skriva musik för film och media
  • Lust och motivation till musikalisk och personlig utveckling
  • Mål och drömmar
  • Är minst 18 år