gfhs logotype c

header annaercisson

Att söka till oss

Information till dig som ska söka höstens kurser 2017

Du som söker till kurserna vid Gotlands folkhögskola läsåret 2017/18 ska vara född 1999 eller tidigare. Sista ansökningsdag till våra långa kurser är 30 april 2017. Kurserna Livskraft och Vårkursen har dock andra ansökningstider, se respektive kurssida. Den 28 augusti börjar våra utbildningar till hösten 2017.

Vi bekräftar din ansökan med ett vykort hem i din brevlåda. Om du inte fått något vykort inom 2 veckor efter din ansökan, var snäll och kontakta oss; e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller tel: 0498-203650 (Hemse), 0498-203880 (Fårösund).

Ansökan

När du klickar på länken till ansökan kommer du automatiskt vidare till Schoolsoft – Folkhögskolornas Mina sidor. Du skapar sedan ett eget Schoolsoft-konto för att kunna ansöka. Om du redan har ett loggar du in med dina användaruppgifter.

Tänk på att göra ansökan så komplett som möjligt redan från början. Din ansökan ska innehålla följande handlingar:

      - Gotlands folkhögskolas ansökningsblankett eller ansökan via webben. Vi bekräftar din ansökan med ett vykort hem i din brevlåda. 

      - Personbevis (inte äldre än 3 månader)

      - Kopia av betyg från genomgångna skolor

      - Kopia av arbetsbetyg/intyg 

      - Personligt brev där du berättar om dig själv och varför du söker till utbildningen ska bifogas flera av våra kurser, se under respektive kurs.

      - Du som söker till Socialpedagogutbildningen ska ha fyllt 21 år och ha 3-årigt gymnasium eller motsvarande samt gärna arbetslivserfarenhet. Ange också vilken inriktning du söker till; Behandling och ungdomsgård eller Mänskliga rättigheter och migration.

      - Du som söker till Musiklinjen ska dessutom sända en särskild bilaga, se Ansökningsblanketter. Ange också vilken profil du söker till.

      - Du som söker till Fotolinjen ska även bifoga 5 bilder. Läs mer här!

      - Ella Pop-/Rocklinje har en särskild ansökningsblankett, se Ansökningsblanketter.

Ansökan gör du på respektive kurssida! 

Referenser

Ett villkor för att din ansökan ska behandlas är att du uppger minst två referenser – det vill säga två personer som kan styrka din studielämplighet. Personerna kan vara förtroendevalda, arbetsgivare eller lärare. Någon före detta elev vid folkhögskolan går också bra. Uppge inte föräldrar, syskon eller kamrater.

Efter ansökan

När din ansökan kommit in till oss registreras den i vårt deltagarregister Schoolsoft. Du som sökt via webbformuläret får ett autosvar från Schoolsoft att din ansökan är mottagen.

Du får ett vykort hem i din brevlåda när vi mottagit din ansökan som en bekräftelse på att den har kommit fram till oss.  

Ansökande till Fotolinjen och Musiklinjen kommer få en kallelse till antagningsdagarna. På antagningsdagen gör du antagningsprov, en intervju samt får mer information om utbildningen. Vi rekommenderar att närvara på denna dag för att du ska få inblick i utbildningen och folkhögskolan.

Antagning

När du fått meddelande om att du antagits till någon kurs tackar du antingen ja eller nej till din plats i Schoolsoft – Folkhögskolornas Mina sidor. Om du har kryssat i att du vill bo på internatet kommer du få fylla i en PDF-fil som du får via mail där du kryssar i dina önskemål om boende. Vid respektive kurs kan du läsa om hur antagningsarbetet går till.

Inför skolstart får samtliga antagna deltagare ett välkomstbrev med mer information om skolan.

Några ordningsregler

Att studera på vår folkhögskola innebär både stor frihet och stort eget ansvar. Vi på skolan ställer några krav på dig som studerande:

  • Visa hänsyn och ta ansvar.
  • Sjukdom ska anmälas till klassläraren, internatföreståndaren eller respektive expedition.
  • Den som har behov av längre ledighet ska ansöka hos rektor.
  • Tystnad ska råda i internaten från 23.00 till 07.00.
  • Alkohol och droger är inte tillåtna inom skolans område och det gäller både bruk och förvaring. Läs skolans drogpolicy här.
  • Hundar eller andra husdjur får inte tas med till skolan.

Det är viktigt att du känner att du kan ställa upp på dessa regler. På våra ansökningsblanketter finns det en rad där du skriver under att du tagit del av och accepterar dem och i webbformuläret bockar du i rutan efter att ha läst dem.

Frågor?

Kontakta folkhögskolans expedition. 

Hemse: 0498 - 20 36 50

Fårösund: 0498 - 20 38 80

Information