gfhs logotype c

Fjärilar och natur på Gotland

fjaril1.jpg16 - 21 juli

Välkommen till en kurs med dagliga utfärder till fjärilsrika marker! Vi lägger särskild betoning på de för Gotland unika fjärilsarterna. Vi gör också några nattexkursioner med ljus- och lockbetesfällor. Du får självfallet även njuta av Gotlands säregna natur med fåglar och växter.

Kursplats Hemse

Kurstid 16/7 kl 09.00 - 21/7 kl 12.00

Ansökningstid Ansökan och anmälningsavgift (700 kr) ska vara folkhögskolan i Hemse tillhanda senast 12 juni. Anmälningsavgiften sätts in på plusgironummer 377111-0, Gotlands folkhögskola

Anmälan direkt från hemsidan via webbformulär

Kostnader Internatdeltagare: 4 645 kr (plats i dubbelrum). Enkelrumstillägg: 150 kr/natt. Externatdeltagare: 2 820 kr

Läs också Allmän kursinformation

Kursansvariga handledare
Håkan Elmqvist, tel 0159-125 95, 070-471 68 24, e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Den här e-postadressen är skyddad från spam bots, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den
Lars Imby, tel 08-38 57 76, 070-341 72 65, e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Den här e-postadressen är skyddad från spam bots, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den

 

Lite om våra kursledare

Håkan Elmqvist är utbildad biolog, folkhögskollärare i många år och naturguide. Han har drivit kursen ’Insekter på Gotland’ i Gotlands folkhögskolas regi sedan 1982 (från 1991 tillsammans med Lars Imby) med exkursioner bl.a. till Stora Karlsö. På Karlsö bedriver han insektsforskning samt har arbetat som tillsynsman. Han har skrivit och bearbetat ett flertal naturböcker och medverkat i Nationalnyckeln.

Lars Imby är utbildad biolog och har arbetat på Naturhistoriska Riksmuséet i Stockholm. Nu ägnar han tid åt kurser och exkursioner huvudsakligen i samarbete med Studiefrämjandet och Sveriges Ornitologiska Förening. Han har besökt jordens alla kontinenter främst för fågelstudier och utfört ornitologiska, entomologiska och botaniska inventeringar i ett flertal svenska landskap, bl.a. Gotland. Lars har som framgår en mycket bred kunskap om naturen, men är specialiserad på fåglar, växter och insekter. Han har också skrivit eller bearbetat ett flertal böcker om fåglar, insekter och växter samt 2006 skrivit ’Trädgårdens djur’. Sedan 1991 har han tillsammans med Håkan Elmqvist drivit kursen ’Insekter på Gotland’ i Gotlands folkhögskolas regi.